Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


novella - Hibernáció IV.

2008.07.22

HIBERNÁCIÓ   IV.

Egyike volt Amerika egyik leggazdagabb embereinek. Az elnököt is ismerte, sőt, most kapott egy lehetőséget is tőle. Egy utazást a húsz évvel későbbi jövőbe, öregedés nélkül. Egy kikötés volt csupán a hibernálással kapcsolatban: mivel teljesen titkos kísérlet alanya lesz, sehol sem említheti a fagyasztást.
Jól kitervelték ezt hárman. Vagyonát csekély kivétellel az elnökre íratták egy szerződéssel, hiszen neki a mélyalváshoz úgysem kell, s ha majd felébred – a mostani segítségért cserébe – átveheti az elnöki posztot, az addigra leköszönő jelenlegi elnöktől. Ha bármi közbejön, a professzor – a csapat harmadik tagja – felkelti.
Ennyit megér a dolog. Ő a húsz évet úgy „várja” ki, hogy alszik egyet, addig pedig az elnök azt csinál, amit akar, aztán majd eljön az ő ideje is. Minden papírmunkával, teszttel végeztek. Összevigyorogtak és ő befeküdt egy koporsószerű, átlátszó hengertartályba.
Langyos folyadék ölelte körül, lassan elvesztette tudatát és az őt körülölelő anyag kikristályosodott, magába zárva testét. Meghalt. Elméletileg. Aztán gyakorlatilag is.
Tudta, hogy a henger képes volt fagyasztani, de a sikeres felélesztés elmaradt. Miért is tették volna meg? A pénze rájuk volt írva, az elnöknek szüksége volt a tartozások kiegyenlítésére és tervei megvalósításához, a professzor pedig a kísérleteire akart költeni.
A jelenlegi kísérlet „sajnos” nem sikerült, de sebaj. Most már megvan a tőke kifejleszteni a hibernációt a helyes tervek, elgondolások alapján. A valódi, igazi hibernációt, mely nem csak megjátszott kísérlet, melyből fel lehet ébredni. Sőt… Ha az elnök látja az elkövetkezendő újabb kísérleteket, melyek elmélete szerint sikeresek lesznek, talán egyszer megkéri majd, hogy őt is hibernálja. Addig is meg kell találni a megfelelő módszert az egészhez.
Egymásra vigyorogtak ők ketten, és a professzor megrepesztette a hengerfelületet, majd széttörte az egészet, a benne lévő testtel együtt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

sajnos titkos

(Big Cat, 2008.08.01 00:25)

A sajnos, ott idézőjelben van, amolyan cinikusan.
A titkos meg, csak annyira, amennyire az ilyen kísérletek titkosak szoktak lenni.. csak kevesen tudnak róla. Ebben az árulás volt a lényeg, a pénz miatt, ami gyolkossá is tehet, ha nagyon mohó vagy...
(hát régen írtam, no) :)

hümmmhümm

(Elf, 2008.07.31 15:07)

Azt hiszem ezt már olvastam, de az első mondatból annyira egyértelműen következett a vég :P
Viszont: ha nem tud róla senki, mert titkos, akkor miért is íratja át a vagyonát? Az ügyvédek vagy az örökösök megtámadhatják. És ha titkos, akkor nekem nem kell oda a sajnos nem sikerült, hisz úgysem tudja senki. Nem tudom érthető e amire utalni akarok, de nekem ez nem kerek. Tőled szokatlan módon. :) Bocs