Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


novella - Hibernáció V.

2008.07.22

HIBERNÁCIÓ    V.

Julietta, aki igazán szerette a nők ősi mesterségét, igen szép és igényes volt. Megnyerte egy játék alkalmával a mélyfagyasztást a jövőbe, és boldogan vállalta. Milyen lehet a jövőben, a jövő emberével szeretkezni? Új szokások, pozitúrák, lehetőségek, el sem tudta képzelni. Ráadásul a hiúságának is jót tett, hogy 100 év múlva majd elmondhatja magáról, hogy 126 éves és meg sem látszik rajta a kor.
El sem tudta képzelni, milyen fantasztikus lehet a jövőbeni szerelem mindenféle változata.
Másik tíz hibernálást nyert társa sorsa nem érdekelte. A fagyasztás előtt három nappal, egy szinte egész estét betöltő utolsó szeretkezésben részesült egy gavallér úriembertől. A hibernáció előtt még egyszer megvizsgálták és letesztelték őket, majd megtörtént a fagyasztás.
Amikor a jövőben felébredt, tényleg sok gyönyörben lett része, aztán néhány év múlva hirtelen legyengült a szervezete, immunrendszere képtelen volt kivédeni az őt támadó gyengébb vírusokat. Lesoványodva, megcsúnyulva, szenilisen halt meg. De legalább szó szerint élvezte az életét.
Aztán a jövő emberei hasonló tünettel jelentkezve haltak meg tömegével. Néhány év alatt ezrek pusztultak el a legyengült immunrendszerük miatt. A betegség pusztított és azt sem tudták, hogyan terjed.
Egy nap végre rájöttek, sikerült azonosítani az igen erőteljesre kifejlődött vírust, mely már szinte légzés útján is terjedt, de ekkorra már településeket zártak le, sok országban megbénult az élet, mert utazási tilalmakat vezettek be. A világ az ötödik halálos betegségével nézett farkasszemet, ami megfertőzte az emberiség egy huszadát. Régen, sok-sok évvel ezelőtt, már felütötte fejét ez a betegség, az sikerült is 84 éve megfékezni, csakhogy a hibernált nő magában rejtette a még ki nem mutatható, de a fagyasztás során fantasztikusan átalakult, különlegesen fürge és életképes vírust, mely a HIV vírus volt.
Julietta ugyanis nem tudta, hogy az a férfi, akivel az 1997-es utolsó éjszakáját töltötte, AIDS-es volt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

felelőtlen, mindig is az volt...

(Big Cat, 2008.08.01 00:19)

Az ember mindig felelőtlen volt. Most is az a környezetével, és saját embertársaival. Néha muszáj odacsapnom egyet...

AIDS

(Elf, 2008.07.31 15:02)

Van benne valami. Mmmint a véleményben. De nekem tetszik. Mert megmutatja milyen felelőtlen is az ember :S

hmm...

(7139, 2008.07.25 16:33)

tulajdonképpen az eleje tetszett. a vége nagyon gyorsan vált át valami egészen mássá, mint amire ráhangolódtam.

semmi negatív vélemény, csak úgy :S

Hümmm

(Big Cat, 2008.07.23 08:48)

Ezt vajon vehetem pozitív véleménynek?

hmm...

(7139, 2008.07.22 23:40)

:S